Перейти до основної сторінки
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області 03-04 жовтня 2018 року взяли участь у третій річній міжнародній конференції швейцарсько-українського проекту «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні».
У заході взяло участь близько 170 осіб: представники Мінагрополітики України, центрального апарату та обласних управлінь Держпродспоживслужби, дослідних та навчальних установ, професійних галузевих організацій, виробники і переробники молока, міжнародних організацій та проектів міжнародної технічної допомоги.
З привітальним словом до учасників конференції звернулися голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Мороз, директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгер Тауш та координатор Проекту з безпечності молока Сабіна Рейст.
Основна мета конференції – підвищення обізнаності зацікавлених сторін, які залучені до молочної галузі, про систему контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків і важливості використання найкращих практик для виробництва безпечних молочних продуктів.
Конференція складалася з 4 сесій, які були присвячені питанням нормативно-правового регулювання, ризик-орієнтованій системі контролю за безпечністю харчових продуктів, залученню приватного сектору до системи контролю за безпечністю харчових продуктів, а також контролю залишків ветеринарних препаратів у молоці. Наскрізним лейтмотивом конференції стало переконання, що кожен учасник молочного ланцюга (виробник, пункт збору молока, перевізник, переробник молока, лабораторія і компетентний орган) має відповідати за якість і безпечність на своїй ланці.
Попередня
Наступна