Перейти до основної сторінки
Одне з пріоритетних питань сьогодення – яку продукцію споживаємо: безпечну, якісну?
За сучасних умов у всьому світі вимоги до якості та безпечності харчових продуктів підвищуються. Високі стандарти та їх дотримання забезпечують домінування продукції певних країн на міжнародному ринку продуктів харчування та відіграють першочергову роль у забезпеченні якості життя населення. Тому питання забезпечення якості та безпечності харчової продукції як основного фактору підвищення потенціалу здоров’я нації є на сьогодні надзвичайно актуальним. В Україні якість і безпека продуктів харчування турбує не лише спеціалістів, а й пересічних громадян. Саме від споживання якісних та безпечних продуктів харчування залежить здоров’я дітей та родин, збільшення тривалості життя та підвищення продуктивності праці.
12.12.2018 року на базі Білоцерківського національного аграрного університету (далі – БНАУ), Інституту післядипломного навчання керівників і спеціалістів ветеринарної медицини пройшов науково-практичний семінар на тему «Безпечність та якість харчових продуктів у системі громадського здоров’я» за участю професорсько-викладацький складу БНАУ, начальника Білоцерківського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, начальника Білоцерківської міської державної лікарні ветеринарної медицини, директора Білоцерківської міської державної лабораторії Держпродспоживслужби, фахівців Сумського НАУ, Харківської державної зооветеринарної академії, Державного науково-дослідного інституту, Подільського державного аграрно-технологічного університету, Національного університету біоресурсів і природокористування України.
Під час науково-практичного семінару були опрацьовані питання основних вимог до контролю безпечності та якості харчової продукції в країнах Європи і Україні; нормативно-законодавчої бази України щодо
безпечності та якості харчової продукції; особливості проведення лабораторних досліджень на встановлення показників безпечності та якості харчової продукції; судово-ветеринарна експертиза за фальсифікації м’яса та м’ясних продуктів; контролю безпечності харчових продуктів на харчових підприємствах; нормативна європейська законодавча база бактеріологічних досліджень харчових продуктів; іноваційні підходи щодо розробки методів контролювання безпечності та якості харчової продукції та відпрацьовані практичні вправи щодо визначення якості і безпечності харчових продуктів.Крім того, було організовано виїзд учасників семінару в Білоцерківську міську державну лабораторію Держпродспоживслужби.
Попередня
Наступна