• In English
  • ДЕРЖАВНІ ІНСПЕКТОРИ ПІДВИЩУЮТЬ ПРОФЕСІЙНИЙ РІВЕНЬ!
    , опубліковано 24 Квітня 2019 року о 17:17

    На базі Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області 18 квітня 2019 року відбувся семінар-навчання щодо порядку відбору зразків харчових продуктів для проведення лабораторних досліджень при здійсненні державного нагляду (контролю).

    В семінарі брали участь представники відділів безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства районних та міських управлінь.

    Начальник відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Лисенко Сергій Петрович, завідувач бактеріологічним відділом та діагностики туберкульозу Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві Давнюк Лариса Іванівна, та головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Провізіон Галина Анатоліївна донесли до учасників актуальну інформацію щодо:

    • порядку відбору зразків та їх перевезення (пересилання) до уповноважених лабораторій для цілей державного контролю та форми акту відбору зразків, згідно наказу Мінагрополітики України від 11.10.2018 № 490;
    • методів відбору зразків для визначення максимально допустимих рівнів нітратів у деяких харчових продуктах для цілей державного контролю, відповідно до наказу Мінагрополітики України від 05.02.2019 № 34;
    • порядку відбору зразків (змивів) для контролю якості дезінфекції об’єктів, що підлягають ветеринарно-санітарному нагляду та їх перевезення до уповноважених лабораторій для цілей державного контролю;
    • особливостей здійснення заходів державного контролю закладів освіти, громадського харчування та відпочинку, з врахуванням вимог Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

    Call Now Button
    Будь в курсі подій