• In English
  • ЗАПОЧАТКОВАНО СЕРІЮ СЕМІНАРІВ – НАВЧАНЬ НА ТЕМУ «ДОТРИМАННЯ ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ ЯК ЗАПОРУКА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІТЕЙ В НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ КИЇВЩИНИ БЕЗПЕЧНИМ ТА ЯКІСНИМ ХАРЧУВАННЯМ»
    , опубліковано 13 Листопада 2019 року о 16:16

     На виконання вимог доручення прем’єр – міністра України від 25.10.2019, виданого за результатами селекторної наради з питань безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області та департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації започатковано проведення серії семінарів – навчань на тему «Дотримання вимог законодавства про харчові продукти як запорука забезпечення дітей в навчальних закладах Київщини безпечним та якісним харчуванням».

      Так, перший з семінарів проведено 12 листопада 2019 року в залі засідань Боярського навчально – виховного комплексу «Гімназія – загальноосвітня школа І ступеня» Києво – Святошинської районної державної адміністрації Київської області.
      Доповідачами було висвітлено наступні теми:
    санітарно – гігієнічні вимоги до організації харчування дітей
    в навчальних закладах;
    основні аспекти Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;
    особливості розробки та впровадження в закладах освіти постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
      Також, доповідачами було визначено проблеми, пов’язані з харчуванням дітей в навчальних закладах, ознайомлено слухачів з динамікою захворюваності на гострі кишкові інфекції серед дітей в організованих колективах по Україні та окремо по Київській області, проаналізовано результати заходів державного нагляду (контролю) у сфері безпечності харчових продуктів в ДНЗ та ЗОШ Київської області протягом 2018-2019 років, наведено основні вимоги харчового законодавства, в тому числі докладно проінформовано про особливості впровадження НАССР на харчоблоках навчальних закладів.
      Семінар відбувся за участі керівництва Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, представників департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, управлінь (відділів) освіти місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, керівників та представників навчальних закладів Києво-Святошинського району Київської області (всього 78 осіб).
      Аналогічні семінари буде проведено у всіх районах Київщини до кінця 2019 року.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій