• In English
  • ОСТЕРІГАЙТЕСЯ ОБМАНУ: ЛІКІВ ПРОТИ COVID-19 НАРАЗІ НЕ ІСНУЄ
    , опубліковано 27 Лютого 2020 року о 16:16

    Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області (далі – Головне управління) доводить до відома жителів Київської області, що у ситуації, яка склалася у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, у друкованих засобах масової інформації, на телебаченні та радіо, на транспорті, засобами зовнішньої та внутрішньої реклами, а також в мережі Інтернет може розповсюджуватись інформація про лікарські засоби, які начебто мають лікувальні дії на коронавіруси, зокрема COVID-19.

     

    За інформацією Асоціації представників міжнародних виробників АІРМ Ukraine  на цей час не існує жодного спеціального лікування коронавірусу COVID-19, а пацієнтам в ізоляції надається симптоматичне  лікування, відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я. Станом на сьогодні відсутні офіційні публікації визнаних медичних досліджень, що можуть підтвердити лікувальний або профілактичний ефект будь-якого препарату щодо коронавірусу COVID-19.

     

    Тому інформація для споживачів реклами про можливість придбання лікарських засобів, що мають лікувальну/профілактичну дію на коронавірус – наразі є незаконною, недобросовісною рекламою, вводить/може ввести в оману споживачів реклами, завдати шкоди особам, державі та суспільству внаслідок неточності, недостовірності, перебільшення. Ця реклама є спекуляцією на суспільних настроях населення заради прибутку.

     

     

    Про факти розповсюдження такої реклами просимо інформувати управління захисту споживачів Головного управління.

    Наша адреса: 08133, м. Вишневе, вул. Балукова, 22; e-mail: koblzah@dpssko.gov.ua, тел. (044) 406-01-65.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій