• In English
  • В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ КАМПАНІЯ ПО ПРОВЕДЕННЮ СЕМІНАРІВ ДЛЯ МЕДИЧНИХ СЕСТЕР, КУХАРІВ ТА ОСІБ, ВІДПОВІДАЛЬНИХ ЗА ОРГАНІЗАЦІЮ ХАРЧУВАННЯ ОПОРНИХ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ.
    , опубліковано 07 Квітня 2023 року о 15:15

    30 березня та 6 квітня 2023 року у семінарі для медичних сестер, кухарів та осіб, відповідальних за організацію харчування опорних закладів освіти Київської області (учасників проєкту Всесвітньої продовольчої програми ООН щодо реалізації Програми зі шкільного харчування), які організовує та проводить Департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації прийняла участь заступник начальника управління-начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Білоцерківського районного управління   Ганна ШЕЛЕСТ.

    Семінари проводилися на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу» у м. Біла Церква для слухачів (загальною чисельністю 45 осіб) з Білоцерківського та Обухівського районів Київської області.

    Враховуючи той факт, що харчування має важливе значення для дитини, забезпечує гармонійний ріст, фізичний і нервово – психічний розвиток, стійкість до дії інфекцій та  інших несприятливих факторів навколишнього середовища, до слухачів була донесена інформація щодо вимог діючих нормативних актів до організації харчування в освітніх закладах.

    Зокрема, були висвітлені наступні питання:

    – вимоги щодо організації харчування згідно  Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25 вересня 2020 року № 2205;

    – гігієнічні вимоги на харчоблоках (Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від 03.12.2020  № 2532 «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти»;

    – планування чотиритижневих перспективних сезонних меню згідно Постанови КМУ  від №305  від 24 березня 2021 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»

    – порядок організації харчування у закладах освіти  (Постанова КМУ  від №305  від 24 березня 2021).  Контроль  умов та термінів зберігання харчових продуктів та продовольчої сировини.

    Теоретичній частині семінару передувало практичне заняття для учасників по приготуванню готових страв шкільного меню на базі лабораторії громадського харчування професійного училища.

    Варто зазначити, що окрім якості продуктів, слід звертати увагу і на достатню енергетичну цінність. Добовий калораж має відповідати віковим потребам дитини і формуватися за рахунок продуктів, що максимально легко засвоюються.

    Питання щодо порядку та норм харчування дітей є одним з пріоритетних в роботі фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій