Перейти до основної сторінки
Заходи проводяться щодо впровадження норм в рамках реформи шкільного харчування згідно вимог постанови Кабінету Міністерств України «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 24.03.2021 № 305.
Харчування дітей здійснюється за примірним чотиритижневим сезонним меню, яке погоджується з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області.
За останні кілька місяців фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області спільно з органами місцевого самоврядування Київської області проведено 819 навчань (нарад) з питань організації заходів щодо впровадження норм харчування. З початку року проведено 813 моніторингових візитів закладів освіти. Розглянуто та погоджено 784 чотиритижневих меню. Водночас без погодження з територіальним органом Держпродспоживслужби дозволяється використовувати меню, що рекомендоване та затверджене МОЗ України.
Варто відзначити відмінно проведену роботу в даному напрямку фахівцями Білоцерківського, Броварського та Бучанського районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.
Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області здійснює державний нагляд за організацією харчування дітей у закладах освіти, забезпеченням учнів достатньою кількістю якісних харчових продуктів та доброякісної питної води, додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил і норм, недопущення реалізації в приміщеннях та на території закладів освіти небезпечних харчових продуктів.
Зазначимо! Докладно про все, що стосується реформи системи харчування у закладах освіти України можна дізнатися на платформі про здорове харчування у школах «ЗнаЇмо». Посилання: https://znaimo.gov.ua
Попередня
Наступна