• In English
  • ЗВЕРНІТЬ УВАГУ ЩОДО УСКЛАДНЕННЯ ЕПІЗООТИЧНОЇ СИТУАЦІЙ В УКРАЇНІ ПО АФРИКАНСЬКІЙ ЧУМІ СВИНЕЙ
    , опубліковано 19 Січня 2017 року о 00:00

    Головне управління Держпродспожислужби в Київській області звертає увагу суб’єктів господарювання всіх форм власності, що здійснюють діяльність з розведення, утримання, обігу свиней або їх забою та/або переробки, а також громадян, що утримують свиней щодо ускладнення епізоотичної ситуацій в Україні по африканській чумі свиней (далі – АЧС).

    Зокрема, згідно інформації Держпродспоживслужби в 2017 році на території України зареєстровано 5 осередків захворювання свиней на АЧС:

    2017
    (
    6 випадків: 6 – домашні, 0 – дикі)

    1

    Луганська область, Старобільський район, с. Чмирівка – підсобне господарство

    2

    Миколаївська область, Доманівський район, смт. Доманівка, вул. Пастера, 15, СТФ ПСП ім. Суворова

    3

    Кіровоградська область, Новоукраїнський район, с. Рівне, ТОВ «Чапаєва»

    4

    Одеська область, Саратський район, с. Ярославка (приватний сектор)

    5

    Харківська область, Дергачівський район, с. Білаші (приватний сектор)

    6

    Луганська область, м. Сватово (приватний сектор)

    Карантин продовжує діяти у 19 неблагополучних пунктах по АЧС – в 11 областях України (Миколаївська (2), Одеська (2), Полтавська (3), Київська (1), Хмельницька (2), Черкаська (2), Житомирська (1), Кіровоградська (2), Закарпатська (1), Луганська (2), Харківська (1)).

    З метою запобігання занесення вірусу АЧС в  господарства всіх форм власності Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області рекомендує:

    • утриматися від господарських зв’язків або відвідувань населених пунктів де введено карантин по АЧС;
    • не допускати відвідування приміщень, де утримуються свині сторонніми особами;
    • обслуговування тварин проводити лише у окремому змінному одязі та взутті;
    •  вхід до приміщень, де утримуються тварини, обладнати дезкилимками, які систематично змочувати дезінфікуючими розчинами;
    • корми згодовувати, лише після термічної обробки;
    • не купувати тварин без ветеринарних документів;
    • не купувати м’ясні продукти у не встановлених для цього місцях та на стихійних ринках;
    • постійно вести боротьбу з гризунами та комахами та періодично проводити дезінфекцію в тваринницьких приміщеннях;
    • не утримувати в приватному секторі свиней, якщо Ви мисливець чи працюєте в господарстві де утримуються свині.
    Call Now Button
    Будь в курсі подій