Перейти до основної сторінки
З приходом тепла ресторани, кафе, бари відкривають літні майданчики, на яких так приємно посидіти з друзями, рідними чи колегами, випити філіжанку кави або духмяного квасу. Проте, приємні враження від перебування на літніх майданчиках можуть бути зіпсовані неприємним запахом тютюнового диму, чи то кальяну, або ТВЕН (пристроїв для нагрівання тютюну).
У зв’язку з цим Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області вкотре наголошує: в приміщеннях закладів ресторанного господарства заборонене вживання тютюнових виробів, до яких прирівняні електронні цигарки, пристрої для нагрівання тютюну, кальяни, рідини для нагрівання.
Приміщенням закладу вважається будь–який простір, що має дах та/або обмежений щонайменше двома стінами та перегородками, незалежно від матеріалу, з якого вони виконані, і незалежно від того, чи є конструкція постійною або тимчасовою.
Тобто, якщо на літньому майданчику повністю відкритий простір, немає стін або перегородок більше як з одного боку, то там можна курити. Така конструкція забезпечує вільний доступ повітря, щоб не було обкурювання інших людей, які не є споживачами тютюнової продукції.
Зауважимо, що у місцях та закладах, в яких куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів заборонено, має розміщуватися наочна інформація, що складається з графічного знаку про заборону куріння і тексту такого змісту: “Куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів заборонено!”
В разі виявлення випадків порушення вимог Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» просимо звертатись до управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами за тел. (04598) 5-000-5, або e-mail: koblzah@dpssko.gov.ua
Попередня
Наступна