• In English
  • ЕПІЗООТИЧНА СИТУАЦІЯ ЩОДО АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ В УКРАЇНІ УСКЛАДНИЛАСЬ!
    , опубліковано 16 Січня 2014 року о 16:16

    5 січня, співробітники Луганського прикордонного загону в річці Деркул, що на кордоні з Росією, між селами Юганівка та Колесниківка знайшли труп дикого кабана. Спеціалісти Луганської регіональної та Станично-Луганської районної державних лабораторій ветеринарної медицини провели на місці розтин трупа і відібрали патматеріал для досліджень.

    Труп кабана  був знищений.  А у зв’язку з підозрою про захворювання дикого кабана на африканську чуму свиней головний державний інспектор ветеринарної медицини Станично-Луганського району на території Комишненської сільської ради – сіл Комишне, Колесниківка та Юганівка, встановив карантинні обмеження. Пізніше наявність хвороби підтвердили спеціалісти Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи в м. Києві. Наразі для ліквідації загрози АЧС i недопущення розповсюдження вірусу Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Станично-Луганській райдержадміністрації визначила ряд заходів:

    • Визначено першу загрозливу зону радіусом 10 км від місця знайдення трупа. До неї віднесли села Комишне, Колесниківка та Юганівка.
    • Визначено другу загрозливу зону радіусом 150 км від епізоотичного осередку в межах території району, що оточує межі першої зони.
    • Заборонено рух транспорту та пішоходів через місцевий пункт пропуску «Юганівка», що знаходиться на державному кордоні з Росією.
    • Весь автотранспорт, який в’їжджає та виїжджає з першої загрозливої зони, перевіряється та дезінфікується. Обробляється навіть взуття громадян, які переміщаються з цієї зони.
    • Переорані всі ґрунтові автодороги, якими можна проїхати до інших населених пунктів.
    • Заборонено полювання на території Станично-Луганського району, а також торгівлю вздовж автодороги Міллєрове – Красна Талівка.

    В зв’язку з ситуацією що виникла в Луганській області збільшилась загроза розповсюдження африканської чуми свиней по території України, та можливість занесення на територію Київської області, тому Головне Управління ветеринарної медицини в Київській області ініціювало проведення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Київській обласній державній адміністрації що відбудеться 22.01.2014 року основним питанням якого буде «Заходи профілактики та недопущення занесення  африканської чуми свиней на територію Київської області ».

    Call Now Button
    Будь в курсі подій