• In English
  • ВИСТАВКА АГРО 2014
    , опубліковано 19 Травня 2014 року о 00:00

    З 04 по 07 червня 2014 року на території Національного комплексу «Експоцентр України» (м. Київ, проспект Академіка Глушкова,1) відбудеться Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2014».

    На виконання наказу Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України від 06.05.2014 № 1903 «Про організацію підготовки до проведення XXVI Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2014», Державна служба ветеринарної медицини Київської області  прийме безпосередню участь в заходах щодо організації роботи виставки.

    Разом з цим інформуємо про ветеринарно-санітарні вимоги до учасників, що планують виставляти об’єкти державного ветеринарно-санітарного контролю і нагляду :

    Тварини, птиця, хутрові звірі, риба, бджолосім’ї повинні виходити з господарств благополучних щодо заразних хвороб, щеплені (оброблені) не пізніше, як за 14 днів до відправки.

    Мати негативні результати при дослідженні на такі хвороби:

    Велика рогата худоба: на бруцельоз, туберкульоз, лейкоз, паратуберкульозний ентерит (алергічно), лептоспіроз, вібріоз, трихоманоз, гельмінтози, а тварин що завезені в Україну протягом 2013-2014 років досліджені з негативним результатом, щодо хвороби Шмалінберга.

    Щеплені проти сибірки, емкару (до 4 річного віку), стригучого лишаю.

    Вівці і коні: на бруцельоз, туберкульоз (за наявності показань), блутанг (катаральна лихоманка), лістеріоз, лептоспіроз, хламідіоз, інфекційний епідедеміт, гельмінтози.

    Щеплені проти сибірки, оброблені проти корости за 14 днів до відправки на виставку.

    Свині: на бруцельоз (з 4 місячного віку), туберкульоз, лептоспіроз, Ауєскі, гельмінтози, в Автономній Республіці Крим, Донецькій, Запорізькій, Харківській, Сумській, Волинській, Київській, Рівненській, Одеській, Житомирській та Чернігівській областях на африканську чуму свиней.

    Щеплені проти класичної чуми, бешихи.

    Коні: на сап, парувальну неміч, інфекційну анемію, лептоспіроз, гельмінтози.

    Щеплені проти сибірки, грипу.

    Птиця:

    1. Вакцинація:

    Птиця птахогосподарств повинна бути вакцинована відповідно до схем вакцинопрофілактики погоджених начальником головного управління ветеринарної медицини АР Крим, області (в залежності від регіону походження птиці).

    Птиця приватного сектору  (кури, індики, перепела) та голуби повинні бути вакциновані проти хвороби Ньюкасла.

    1. Дослідження:

    Птиця птахогосподарств повинна бути досліджена на грип птиці, сальмонельоз та мати негативні результати дослідження.

    Птиця приватного сектору  (кури, індики, перепела) та голуби досліджені на грип птиці, сальмонельоз та мати негативні результати дослідження.

    Птиця родини куриних, голуби (незалежно від форми власності) повинна бути досліджена на напругу імунітету проти хвороби Ньюкасла та мати сформований імунітет.

    Кролі: на кокцидіоз, гельмінтози.

    Щеплені проти міксоматозу, вірусної геморагічної хвороби.

    Норки: на алеутську хворобу, гельмінтози.

    Щеплені проти чуми, парвовірусного ентериту, ботулізму і псевдомонозу.

    Лисиці: на гельмінтози.

    Щеплені проти сказу, чуми, парвовірусного ентериту, ботулізму і псевдомонозу.

    Бджоли: на гнильцеві захворювання, акарапідоз, вароатоз, браульоз, нозематоз.

    Риба: на аеромоноз, запалення плавального міхура, паразитологічні захворювання.

    Тварини повинні доставлятись у підготовленому транспорті і обов’язково супроводжуватися спеціалістом-тваринником.

    До участі у виставці можуть бути допущені тварини (ВРХ, ДРХ, свині), що мали негативні результати лабораторних досліджень при проведенні планових діагностичних досліджень з початку цього року.

    У випадку невиконання зазначених вимог, тварини на виставку допущені не будуть.

    В зв’язку з напруженою ситуацією щодо Африканської чуми свиней в Луганській області не допускатимуться до участі у XXVI Міжнародній агропромисловій виставці «Агро 2014» свині з даної області.

    Сировина та продукція тваринного походження повинна супроводжуватися документами що підтверджують її якість та безпечність при дотриманні виробником холодового ланцюгу, а також при наявності санітарного паспорта на автотранспорт.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій