• In English
  • ОЧІКУЄМО ВІЗИТ ІНСПЕКТОРІВ ЄС
    , опубліковано 23 Червня 2014 року о 00:00

    Під час проведення 82-ої Генеральної сесії Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ) (25-31 травня; м. Париж, Франція) представниками Міністерства аграрної політики та продовольства України було досягнуто домовленостей із представниками Генерального Директорату Європейської Комісії з питань охорони здоров’я та захисту прав споживачів (DG SANCO) щодо проведення у липні поточного року низки верифікаційних візитів до України за декількома видами продуктів тваринного походження – молоко та молочні продукти, м’ясо яловичини, м’ясо свинини, а також тваринами – кролями та страусами.

    З метою підготовки до аудитів інспекторами Офісу з питань продовольства та ветеринарії щодо оцінки відповідності підприємств та системи державного контролю при виробництві молока, молочних продуктів, м’яса свини та яловичини в Україні вимогам європейського законодавства, державними інспекторами Головного управління ветеринарної медицини в Київській області проведено попередній аудит молокопереробних та забійних і м’ясопереробних підприємств Київщини, які виявили бажання прийняти участь в програмі аудиту з метою подальшого отримання дозволу щодо експорту своєї продукції до країн – членів Європейського Cоюзу, зокрема: Філії ПАТ «Яготинський маслозавод» «Яготинське для дітей», ПАТ «Яготинський маслозавод», ТОВ «Білоцерківский молочний комбінат», СП ТОВ «Нива Переяслівщини».

    22.06.2014 в Міністерстві аграрної політики та продовольства України за наслідками попередніх аудитів, проведених державною службою ветеринарної медицини, проведено нараду під головуванням заступника Голови Держветфітослужби Башинського В.В. з організаційних питань щодо здійснення експорту яловичини, свинини, молока та молочних продуктів до ЄС. В нараді прийняв участь начальник Головного управління ветеринарної медицини в Київській області Жук А.О. та представники зазначених суб’єктів господарювання. Під час наради розглянуті та окреслені важливі питання, необхідні для успішного проведення верифікаційних візитів інспекторами Офісу з питань продовольства та ветеринарії (Food and Veterinary Office (FVO). Також Віталієм Башинським було повідомлено та роз’яснено про загальні вимоги, які висуваються інспекторами DG SANCO.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій