• In English
  • СТАНОМ НА 12.05.2015 ЗАХОДИ ПО ЛІКВІДАЦІЇ АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗНАХОДЯТЬСЯ ПІД ЧІТКИМ КОНТРОЛЕМ
    , опубліковано 13 Травня 2015 року о 00:00

    Від  трьох трупів диких кабанів виявлених 05 травня 2015 року біля садового товариства «Ландиш» Броварського району, Київської області, було відібрано патологічний матеріал, який направлено для дослідження на африканську чуму свиней до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно – санітарної експертизи (м. Київ).
    Відповідно до Звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно – санітарної експертизи від 06.05.2015 № 002320 м. п. м. /15 із зразка патологічного матеріалу – при молекулярно – генетичних дослідженнях виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней.
    07.05.2015 проведено позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Броварській райдержадміністрації рішенням якої затверджено комплекс заходів з локалізації і ліквідації африканської чуми свиней серед диких кабанів в Броварському районі Київській області.
    08.05.2015 проведено позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Київській обласній державній адміністрації рішенням якої затверджено «План заходів щодо локалізації та ліквідації  захворювання в Броварському районі Київської області на АЧС та недопущення розповсюдження захворювання на інші території».
    Протокольним рішенням ДНПК при Броварській РДА від 07.05.2015 № 6 оголошено територію лісового масиву оточеного населеними пунктами с. Літки, с. Літочки. с. Соболівка,  с. Рожни, с. Пухівка, с. Рожівка, с. Скибин, с. Семиполки, с. Залісся Броварського району Київської області неблагополучною щодо африканської чуми свиней в дикій фауні.
    В неблагополучному пункті виконуються заходи згідно «Інструкції
    щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней» затвердженою наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 05.03.2014№51.
    На виконання Рішення ДНПК при Київській ОДА №1 від 08.05.2015 року, рішення ДНПК при Броварській РДА № 6 від 07.05.2015 року  створено постійно діючий штаб по ліквідації вогнища АЧС на чолі з головою ДНПК при Броварській РДА Кукшином В.М.. Наказом Головного управління ветеринарної медицини в Київській області №99 від 08.05.2015 року створено робочу групу яка забезпечує контроль за повнотою виконання «Плану заходів щодо локалізації та ліквідації  захворювання в Броварському районі Київської області на АЧС та недопущення розповсюдження захворювання на інші території».
    Встановлено карантинний міліцейський пост на дорозі при в`їзді (виїзді) до неблагополучного осередку та проводиться на ньому цілодобове чергування групи спеціалістів від Броварського районного відділу ГУ МВС України в Київській області, Броварського районного відділу державної служби з питань НС України у в Київській області, державної служби ветмедицини в Броварському районі та Київської обласної державної лікарні ветеринарної медицини. Всі виїзди і заїзди до неблагополучного осередку по польових дорогах перекопані з метою недопущення по них руху транспорту та встановлено попереджувальні знаки про карантин та об’їзд.
    На карантинному міліцейському посту установлено  мобільну дезінфекційну установку для дезінфекції автотранспорту.
    Обладнано місце для спалювання трупів відстріляних тварин біля якого встановлено шлагбаум з дезбар’єром, санітарний пропускник, камеру для дезінфекції спецодягу, дезінфекційна машина, яка проводить обробку машин.
    Проводиться робота по депопуляції дикого кабана в неблагополучному пункті. Станом на 18.00 12.05.2015 відстріляно 91 голову дикого кабана.
    Проводиться клінічне обстеження свинопоголів’я, а також дощеплення тварин проти класичної чуми свиней в зоні захисту та зоні нагляду, яке здійснюють спеціалісти державної служби ветеринарної медицини Київської області.
    В неблагополучному осередку, зоні захисту та зоні нагляду нових випадків захворювання чи загибелі станом на 18 годину 12.05.2015 року не зафіксовано.
    Органами місцевого самоврядування та державною службою ветеринарної медицини Київської області проводиться роз’яснювальна робота серед населення, розповсюджуються в громадських місцях листівки та плакати про небезпеку АЧС.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій