• In English
  • СТАНОМ НА 15.06.2015 ЗАХОДИ ПО ЛІКВІДАЦІЇ АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ В БРОВАРСЬКОМУ РАЙОНІ, КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ЗНАХОДЯТЬСЯ ПІД ЧІТКИМ КОНТРОЛЕМ
    , опубліковано 16 Червня 2015 року о 00:00

    Станом на 15.06.2015 заходи по ліквідації африканської чуми свиней в Київській області знаходяться під чітким контролем держаної служби ветеринарної медицини Київської області.
    В неблагополучному пункті виконуються заходи згідно «Інструкції
    щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней» затвердженою наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 05.03.2014№51.
    Продовжується проведення роботи по депопуляції дикого кабана в неблагополучному пункті, на сьогоднішній день відстріляні 282 голови диких свиней.
    Проводиться клінічне обстеження свинопоголів’я в зоні захисту та зоні нагляду, яке здійснюють спеціалісти державної служби ветеринарної медицини Київської області. З моменту підтвердження виникнення АЧС в Броварському районі, клінічно оглянуто 5135 голів свиней.
    В неблагополучному осередку, зоні захисту та зоні нагляду нових випадків загибелі свиней, або хворих тварин з клінічними ознаками АЧС не виявлено, а також повідомлень про загибель чи захворювання свиней в господарствах всіх форм власності не надходило.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій