• In English
  • УВАГА! АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ!!!
    , опубліковано 27 Липня 2015 року о 00:00

    27.07.2015 року до державної служби ветеринарної медицини в Київській області надійшло повідомлення про виявлення підвищеної загибелі свиней з групи відгодівлі в ПАТ АК “Калита” Броварського району. Після виїзду спеціалістів групи швидкого реагування та проведення розтину трупів свиней, був направлений патологічний матеріал до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. За результатами дослідження було підтверджено діагноз на АЧС.

    Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Броварській районній державній адміністрації від 29.07.2015 №11, відповідно до звіту про результат дослідження патологічного (біологічного) матеріалу виданого Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи від 28.07.2015 № 004372 п.м./15 згідно якого в патологічному матеріалі від трупа свині виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней, ПАТ «Агрокомбінат Калита» Броварського району Київської області  оголошено неблагополучним щодо африканської чуми свиней та введено карантин. Вищевказаним рішенням затверджено «План заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання».

    В неблагополучному пункті працюють спеціалісти Державної служби ветеринарної медицини в Київській області, Головного управління ДСНС України в Київській області, Головного управління МВС України в Київській області та виконують заходи згідно вказаного плану заходів та «Інструкції  щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней» затвердженою наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 05.03.2014№51.

     

    З метою запобігання занесення вірусу АЧС в  господарства всіх форм власності Державна служба ветеринарної медицини Київської області рекомендує:

    1. Утримувати свиней в закритих, надійно ізольованих приміщеннях.

    2. Не допускати вигул свиней та їх контакт з іншими тваринами, чи сторонніми особами.

    3. Проводити щоденний клінічний огляд тварин з метою виявлення можливого захворювання, регулярно здійснювати очистку приміщень.

    4. Не купувати тварин без супровідних документів.

    5. Забій тварин проводити лише після передзабійного клінічного огляду спеціалістом державної служби ветеринарної медицин.

    6. Не купувати м’ясні продукти на стихійних ринках.

    7. При виявленні найменших ознак захворювання або при виникненні підозри на захворювання, та/або при загибелі свиней негайно повідомити спеціаліста найближчої  державної служби ветеринарної медицини.

    8.. Обов’язково забезпечувати доступ представників державної служби ветеринарної медицини до тварин для проведення клінічного огляду та обов’язкових або необхідних ветеринарно-санітарних заходів.

    9. Не переробляти трупи свиней, та/або туші вимушено забитих свиней.

    10. Не використовувати не знезаражені харчові відходи для годівлі тварин.

    11. Не використовувати для напування тварин воду з річок, інших водойм з повільною течією, що протікають через лісові масиви, в яких є дикі кабани.

    12. Періодично проводити дезінфекцію приміщень.

     

    ПАМЯТАЙТЕ!

    Лише суворе дотримання цих основних вимог, дасть можливість уникнути захворювання та величезних економічних збитків.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій