• In English
  • АФРИКАНСЬК ЧУМА В БІЛОЦЕРКІВСЬКОМУ РАЙОНІ
    , опубліковано 03 Листопада 2015 року о 00:00

    02 листопада 2015 року було отримано повідомлення про загибель свиней в підсобному господарстві БНАУ за адресою: вул. Учгоспна, 1, м. Біла Церква Київської області.
    На місце виїхала група швидкого реагування для проведення епізоотичного розслідування та відбору патологічного матеріалу. Для встановлення діагнозу патологічний матеріал направлено в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. В якому відповідно до звіту про результати дослідження патологічного матеріалу  від 02.11.2015 № 006245п.м./15 встановлено діагноз на африканську чуму свиней(АЧС). Рішенням спільного засідання Держаної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Білоцерківській РДА та Білоцерківській міській раді від 02.11.2015 №8/5, визначено епізоотичним осередком щодо АЧС  свиноферму відділку №1 ННДЦ БНАУ в Білоцерківському районі та накладено карантин.
    Вищевказаним рішенням затверджено «План заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання».
    В неблагополучному пункті працюють спеціалісти Державної служби ветеринарної медицини в Київській області, Головного управління ДСНС України в Київській області, Головного управління МВС України в Київській області та виконують заходи згідно вказаного плану заходів та «Інструкції  щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней» затвердженою наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 05.03.2014№51.
    З метою запобігання занесення вірусу АЧС в  господарства всіх форм власності Державна служба ветеринарної медицини Київської області рекомендує:
    З метою запобігання занесення вірусу АЧС в  господарства всіх форм власності Державна
    • Не допускати відвідування приміщень, де утримуються свині сторонніми особами
    • Обслуговування тварин проводити лише у окремому змінному одязі та взутті.
    • Вхід до приміщень, де утримуються тварини, обладнати дезкилимками, які систематично змочувати дезінфікуючими розчинами.
    • Корми згодовувати, лише після термічної обробки.
    • Не купувати тварин без ветеринарних документів.
    • Не купувати м’ясні продукти у не встановлених для цього місцях та на стихійних ринках.
    • Постійно вести боротьбу з гризунами та комахами та періодично проводити дезінфекцію в тваринницьких приміщеннях.
    • Не утримувати в приватному секторі свиней, якщо Ви мисливець чи працюєте в господарстві де утримуються свині

    Call Now Button
    Будь в курсі подій