• In English
  • В МІНАГРОПОЛІТИКИ ВІДБУВСЯ СЕМІНАР З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОГО КОНТРОЛЮ ПРИ ЗАГОТІВЛІ, ВИРОБНИЦТВІ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКТІВ БДЖІЛЬНИЦТВА
    , опубліковано 01 Березня 2016 року о 00:00

    29 лютого 2016 року на базі Міністерства аграрної політики та продовольства України (далі – Мінагрополітики) за ініціативи міністерства, Держпродспоживслужби та Держветфітослужби відбувся семінар на тему: «Державний контроль при заготівлі, виробництві та реалізації продуктів бджільництва».
    В роботі семінару прийняли участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька, Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, заступник Голови Держветфітослужби Олександр Вержиховський, фахівці Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ), Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок (м. Львів), державні інспектори Головних управлінь ветеринарної медицини в областях та м. Києві, представники суб’єктів господарювання по виробництву та переробці продуктів бджільництва, науковці з кафедри бджільництва ім. В. А. Нестерводського НУБІП та інституту бджільництва НААН, представники ВГО «Спілка пасічників України», ГО «Всеукраїнське братство бджолярів України», ГО «Гільдія медоварів України», Укрбджолопрому.
    Під час семінару були розглянуті питання:
    – підвищення відповідальності виробників – запорука стабільності експорту продуктів бджільництва на міжнародні ринки;
    – співпраця ВГО «Спілка пасічників України» та Держветфітослужби щодо вирішення питання застосування ветеринарних препаратів у галузі бджільництва
    – забруднення меду залишками заборонених ветеринарних препаратів. Застосування ветеринарних препаратів;
    – порядок проведення лабораторних досліджень при експорті меду та продуктів бджільництва.

    При підведенні підсумків учасники  семінару прийняли активну участь в обговоренні  нагальних питань щодо виробництва безпечних продуктів бджільництва, які б відповідали вимогам міжнародних стандартів.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій