Перейти до основної сторінки
Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області повідомляємо про те, що у відповідності до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів», набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10 лютого 2016 року № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» (далі – Порядок), зареєстрований в Мін’юсті 12 березня 2016 року за № 382/28512. Цей Порядок визначає процедуру державної реєстрації потужностей, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів. Суб’єкти господарювання (юридичні особи, фізичні особи – підприємці, фізичні особи), які провадять діяльність на будь – якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів (далі – оператори ринку), що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності. Зазначений обов’язок поширюється на операторів ринку, які провадять діяльність, пов’язану з: – первинним виробництвом продукції (у тому числі збір врожаю, доїння, розведення тварин до моменту забою, полювання на тварин, рибальство та збір врожаю диких рослин); – транспортуванням (надання послуг з перевезення харчових продуктів); – зберіганням харчових продуктів, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10°C, залишаючись придатними для споживання людиною; – роздрібною торгівлею харчовими продуктами тваринного та рослинного походження (вода питна, напої також підлягають реєстрації) всіх форм власності – магазини, лотки з реалізації; – закладами громадського харчування (ресторани, бари, кафе, піцерії, їдальні тощо); – виробництвом харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження.
УВАГА! Оператори ринку відповідно до статті 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» несуть відповідальність в межах діяльності, яку вони здійснюють. За виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього Закону, – тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб – у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб – підприємців – у розмірі від восьми до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат.
Для проведення реєстрації потужності необхідно звернутись із заявою згідно Порядку до територіального органу управління Держпродспоживслужби в районі (місті) за місцем розташування потужності.
РЕЄСТРАЦІЯ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ БЕЗОПЛАТНО!!!
Для ознайомлення з порядком проведення державної реєстрації перейдіть за посиланням: http://www.vet.gov.ua/node/5413
Попередня
Наступна