• In English
  • УВАГА! ОТРУЄННЯ ГРИБАМИ.
    , опубліковано 01 Червня 2016 року о 00:00

    31.05.2016 року в прийомне відділення Бориспільської ЦРЛ  звернулись п’ять мешканців м. Бориспіль із симптомами отруєння. Із слів хворих, вони вживали невідомі гриби, які зібрали на території Соцмістечка у м. Бориспіль.
    На даний час чотири особи знаходяться в реанімації та одна на стаціонарному лікуванні в терапевтичному відділі Бориспільської ЦРЛ, в даних осіб попередній діагноз отруєння блідою поганкою. Іх стан середньої тяжкості.

    Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області  рекомендує, для запобігання отруєння грибами, необхідно дотримуватись наступних правил:
    • Купувати гриби тільки у відведених для їх продажу місцях (магазинах, теплицях, спеціалізованих кіосках), особливо уникайте стихійних ринків.
    • Збирайте і купуйте тільки гриби, про які вам відомо, що вони їстівні.
    Не збирайте гриби:
    – якщо не впевнені, що знаєте їх – якими б апетитними вони не здавалися;
    – поблизу транспортних магістралей, на промислових пустирях, колишніх смітниках, в хімічно та радіаційно небезпечних зонах;
    – невідомі, особливо з циліндричною ніжкою, у основі якої є потовщення “бульба”, оточене оболонкою ( як, наприклад, у блідої поганки і червоного мухомора);
    – з ушкодженою ніжкою, старих, в’ялих, червивих або ослизлих;
    – ніколи не  збирайте пластинчаті гриби, отруйні гриби маскуються під них;
    – “шампіньйони” та “печериці”, у яких пластинки нижньої поверхні капелюшка гриба білого кольору.

    Також слід пам’ятати, що свіжі гриби швидко псуються, тому без холодильника зірвані гриби не повинні зберігатись більше 3-х годин.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій