• In English
  • ЩОДО ЗАБРУДНЕННЯ РІЧКИ СТУГНА!
    , опубліковано 19 Липня 2016 року о 00:00

    15 липня до Управління Держпрожспоживслужби у Васильківському районі надійшло повідомлення про забруднення русла річки Стугна невідомою речовиною рожево – червоного кольору і масову загибель всіх видів риби, які були в річці.
    Одразу після надходження повідомлення було створено робочу групу з представників місцевої влади, Управління Держпродспоживслужби у Васильківському районі, Державної екологічної інспекції та Національної поліції, яка виїхала для відбору проб води, загиблої риби та встановлення попередніх причин забруднення.
    Спеціалісти відібрали проби риби та води в різних місцях р.Стугни, р Васильківка, стічних колекторів, а також у присутності представників поліції відібрані проби на території одного з підприємств м. Васильків, що знаходиться на березі р. Стугна.
    Увесь відібраний матеріал направлено до Регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини в Київській області на дослідження.
    Згідно із результатів лабораторних досліджень у пробах води та риби виявлена загальна токсичність, перевищення вмісту аміаку, сірководню та пестицидів: Протіоконазолу та його метаболітів Протіоконазол-дестіо, Металаксилу М, Флудіоксонілу, Ефіру фосфату,  Імідаклоприду.
    Також тривають лабораторні дослідження питної води в колодязях приватного сектору, розташованих біля річки для встановлення її відповідності вимогам ДСанПіН 2.2.4.171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною”.
    Попереднім розслідуванням встановлено, що ймовірним джерелом забруднення стали викиди одного з підприємств м. Васильків, що знаходиться на березі р. Стугна.. Зараз цим питанням опікується Національна поліція, яка порушила кримінальне провадження за ч.1 ст. 242 ККУ..
    Після отримання всіх результатів дослідження та проведення повного розслідування громадськість буде поінформована додатково.
    Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області застерігає населення не використовувати воду, не купатися в річці Стугна та не ловити рибу в водоймі до стабілізації екологічної ситуації.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій