• In English
  • АМЕРИКАНСЬКИЙ БІЛИЙ МЕТЕЛИК – КАРАНТИННИЙ БАГАТОЇДНИЙ ШКІДНИК
    , опубліковано 28 Липня 2016 року о 00:00

    Американський білий метелик (АБМ) – карантинний багатоїдний шкідник, який пошкоджує понад 250 видів кормових рослин. Найбільш сприятливими є шовковиця, яблуня, айва, груша, бузина, вишні, сливи, виноград, волоський горіх, клен американський.
    Характерною ознакою виявлення шкідника є поява павутинних гнізд із гусеницями на деревах.
    Гусениці обїдають листя на деревах повністю, що призводить до ослаблення та можливої загибелі насаджень. В Україні АБМ розвивається в двох поколіннях. При контрольних обстеженнях в районі спостерігається поява першого покоління – з ІІ декади червня по І декаду липня,  друге покоління – з ІІІ декади серпня по ІІ декаду вересня. Поширюється шкідник шляхом природного перельоту, при транспортних перевезеннях рослинної продукції, пакувального матеріалу.
    При виявленні американського білого метелика сільськогосподарським виробникам, лісокористувачам, власникам земельних ділянок необхідно провести заходи боротьби – зрізування та спалювання гнізд з шкідником, обробка дозволеними до використання в Україні інсектицидами, використання ловчих поясів з мішковини та гофрокартону, перед залялькуванням їх спалюють.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій