• In English
  • ІНФОРМАЦІЇ ЩОДО АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ ДЛЯ ВРАХУВАННЯ В РОБОТІ
    , опубліковано 03 Серпня 2016 року о 00:00

    Африканська чума свиней (АЧС) або Хвороба Монтгомері – одна із найбільш небезпечних хвороб свиней, що набуває поширення у світі, зокрема в європейських країнах. Спалахи цього вірусу обов’язково реєструються у Всесвітній організації охорони здоров’я тварин.

    І хоча вірус безпечний для людини, він надзвичайно нещадний до свиней – як диких, так і свійських. Через відсутність вакцини, хвороба характеризується високою смертністю, завдає значних економічних збитків державі, супроводжується введенням торговельних обмежень та передбачає значні витрати на проведення моніторингових і діагностичних досліджень, організацію профілактичних та ліквідаційних заходів.

    Протягом кількох останніх років. Україна зіштовхнулась із багатомільйонними збитками, при цьому потенційні збитки, пов’язані з неконтрольованим поширенням АЧС в Україні, в майбутньому лише зростатимуть.

    Досить часто спалахи АЧС у господарствах реєструються саме через необізнаність та недбалість власників тварин. Тому для запобігання поширення епідемії Держпродспоживслужба рекомендує виконувати увесь комплекс заходів з питань запобігання і боротьби з АЧС.

    Проблемі АЧС, зокрема, присвячений інформаційний ресурс «Стоп АЧС», на якому акумулюється вся актуальна інформація про африканську чуму свиней, динаміку її поширення, статистичні та аналітичні дані, рекомендації для громадян тощо. Банер з посиланням на зазначений ресурс розміщений на сайті Держпродспоживслужби (www.consumer.gov.ua).

    Для зниження ризиків і запобігання подальшим втратам, викликаних епідемією АЧС рекомендуємо переглянути відеоролик «Підвищення обізнаності щодо Африканської чуми свиней в Україні» на сайті Держпродспоживслужби (рубрики «Прес-центр» – «Відео») та на YouTube-каналі.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій