• In English
  • ДЕРЖАВНІ ІНСПЕКТОРИ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ КИЇВЩИНИ ОТРИМАЛИ СЕРТИФІКАТИ SGS ЩОДО УСПІШНОГО СКЛАДАННЯ ІСПИТІВ АУДИТОРІВ HACCP
    , опубліковано 10 Жовтня 2016 року о 00:00

    5 жовтня 2016 року у конференц-залі готелю «Русь» (м. Київ) відбулися заходи з нагоди презентації сертифікатів аудиторів HACCP.
    В рамках Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», що впроваджується консорціумом на чолі з SWECO Danmark A/S, упродовж майже двох років державні інспектори ветеринарної медицини Київщини приймали участь у навчальному курсі аудиторів НАССР. Із них 34 успішно склали письмовий іспит, який був проведений незалежною аудиторською компанією ІП «СЖС Україна», та отримали відповідні сертифікати, що надає їм право проводити аудити постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (HACCP), які відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» повинні впровадити виробники харчових продуктів.
    Довідково: згідно припису розділу II (Прикінцеві та перехідні положення) ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів» від 22 липня 2014 року № 1602-VII, зазначена вимога набуває чинності для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей) з 20 вересні 2017 року.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій