• In English
  • УВАГА!!! АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ У ВАСИЛЬКІВСЬКОМУ РАЙОНІ.
    , опубліковано 17 Жовтня 2016 року о 00:00

    Згідно звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 16.10.2016 № 006727 п. м./16 Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) від трупів загиблих свиней, що належать ТОВ «Маруна Нью» (с. Соколівка, Васильківський район, Київська область) виявлено ДНК-вірусу африканської чуми свиней.

    Рішенням Держаної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Васильківській районній державній адміністрації (протокол від 16 жовтня 2016 року № 11) введено карантин на території свиноферми, де здійснюють свою діяльність ТОВ «Маруна Нью та ТОВ «Агровал» (с. Соколівка, Васильківський район).

    Територія села Соколівка визначена зоною захисту, території населених пунктів Васильківського району: с.м.т. Гребінки, с.м.т. Дослідницьке, с. Саливінки, с. Лосятин та Білоцерківського району: с. Глушки, с. Храпачі віднесені до зони нагляду.

    Територіальними підрозділами Головного управління Держпродспоживслуби в Київській області, ГУ ДСНС України в Київській області, ГУ Національної поліції в Київській області, Васильківською районною державною адміністрацією та іншими установами на визначених територіях проводяться заходи з ліквідації осередку захворювання та недопущення його розповсюдження на інші території, відповідно до вимог «Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней», затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 05.03.2014 № 81 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 21 березня 2014 за № 363/25140.

    Ситуації знаходиться під контролем Київської обласної державної адміністрації та Державної служби України з безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій