• In English
  • УВАГА!!! АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ У ТЕТІЇВСЬКОМУ РАЙОНІ.
    , опубліковано 04 Листопада 2016 року о 00:00

    Згідно звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 04.11.2016 № 007177 п.м./16 Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) від трупів загиблих свиней, що належать ПСП «Слобода» (м. Тетіїв, Тетіївський район, Київська область) виявлено ДНК-вірусу африканської чуми свиней.
    Рішенням Держаної надзвичайної протиепізоотичної комісії при тетіївській районній державній адміністрації (протокол від 03 листопада 2016 року № 2) введено карантин на території свиногосподарства ПСП «Слобода» (м. Тетіїв, Тетіївський район,).
    Частина м. Тетієва (масив «Слобода») визначена зоною захисту, території населених пунктів Тетіївського району: с. Бурківці, с. Кашперівка, с. Тарасівка, с. Дзвеняче, с. Михайлівка, с. Теліженці, с. Росішки, с. Дібрівка, с. Дубина, с. Григорівка, с. Софіполь, с. Галайки, с. Скибенці, с. Черепин, с. Черепинка, с. Погреби, с. Денихівка, с. Степове, с. Ненадиха, с. Пятигори віднесені до зони нагляду.
    Територіальними підрозділами Головного управління Держпродспоживслуби в Київській області, ГУ ДСНС України в Київській області, ГУ Національної поліції в Київській області, Тетівською районною державною адміністрацією та іншими установами на визначених територіях проводяться заходи з ліквідації осередку захворювання та недопущення його розповсюдження на інші території, відповідно до вимог «Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней», затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 05.03.2014 № 81 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 21 березня 2014 за № 363/25140.
    Ситуації знаходиться під контролем Київської обласної державної адміністрації та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

    Call Now Button
    Будь в курсі подій