• In English
  • ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО СПАЛАХУ ГОСТРОЇ КИШКОВОЇ ІНФЕКЦІЇ СЕРЕД УЧАСНИКІВ ФЕСТИВАЛЮ «ПЕРЛИНА КАМ’ЯНЦЯ» НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ
    , опубліковано 22 Листопада 2016 року о 00:00

    За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед учасників фестивалю «Перлина Кам’янця», який проходив 19-21 листопада 2016 року у м. Кам’янець-Подільському Хмельницької області. У фестивалі брали участь понад 1000 дітей з керівниками колективів із різних областей України.

    Станом на 22 листопада  2016 р. захворіло 56 осіб, серед яких 48 дітей та 8 дорослих. До інфекційного відділення Кам’янець-Подільської міської лікарні у стані середньої важкості  було госпіталізовано 12 осіб (3 дорослих та 9 дітей) з попереднім діагнозом «Гострий гастроентероколіт». Станом на ранок 22 листопада 2016 р. в стаціонарі залишилась лише 1 дитина 13-ти років.

    Встановлено, що всі захворілі з 19 по 21 листопада 2016 року проживали та харчувались у готельно-ресторанному комплексі «Ксенія»  за адресою м. Кам’янець-Подільський, вул. Жванецьке шосе, 3.

    Усього в зазначеному  комплексі перебувало 227 осіб: з м. Броварів (Київська обл.) – 41 особа, м. Дніпро – 21, м. Шостка (Сумська обл.)– 21, м. Жидачів (Львівська обл.)– 44, м. Бурштина (Івано-Франківська обл.) – 31, м. Одеси – 16, м. Києва – 53.

    Для встановлення причин і умов виникнення спалаху та його ліквідації при Кам’янець-Подільському міськвиконкомі створена комісія, до складу якої залучено фахівців Держпродспоживслужби.

    21.11.2016 року розпочато проведення санітарно-епідеміологічного обстеження готельно-ресторанного комплексу «Ксенія».

    Фахівцями ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» для лабораторних досліджень  відібрано проби харчових продуктів, змиви, проби питної води. Обстежуються контактні особи. В осередку захворювання проведено заключну дезінфекцію, за контактними встановлено медичне спостереження.

    За фактом виникнення спалаху підготовлено матеріали до прокуратуру.

    Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

    Держпродспоживслужба з метою попередження поширення інфекційних захворювань серед населення (у зв’язку  з прибуттям  учасників фестивалю до місць постійного проживання) звернулась до  обласних державних адміністрацій у Київській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Львівській, Одеській, Сумській областях та в м. Києві щодо забезпечення проведення повного комплексу протиепідемічних заходів, у тому числі медичного спостереження за учасниками фестивалю «Перлина Кам’янця», своєчасне виявлення, ізоляцію, госпіталізацію захворілих осіб та надання повного комплексу медичної допомоги.

    Станом на 15:00 год. 22.11.2016 року в інфекційному відділенні центру «Дитяча лікарня» (м. Бровари) на стаціонарному лікуванні знаходиться 11 осіб, з них 10 дітей та один дорослий.

    Ситуація знаходиться під контролем Держпродспоживслужби.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій