• In English
  • У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗАРЕЄСТРОВАНО ВИПАДОК ГРИПУ ПТИЦІ У ДИКИХ ЛЕБЕДІВ
    , опубліковано 03 Січня 2017 року о 00:00

    Відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області на водоймищі в с. Чортория Кіцманського району Чернівецької області було зареєстровано падіж лебедів.
    При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) 02.01.2017 року встановлено діагноз на грип птиці (звіт про результати дослідження   № 000001 від 02.01.2017).
    З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху грипу птиці 03.01.2017 проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кіцманській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації захворювання, визначені межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду.
    В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення вірусу пташиного грипу ( карантинні обмеження, зонування, клінічні обстеження птиці та лабораторні дослідження біоматеріалу від птиці що знаходяться в зонах захисту та спостереження.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій