• In English
  • ПРОВЕДЕНО ЗАСІДАННЯ ДЕРЖАВНОЇ НАДЗВИЧАЙНОЇ ПРОТИЕПІЗООТИЧНОЇ КОМІСІЇ ПРИ КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ ДЕРЖАВНІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ
    , опубліковано 30 Січня 2017 року о 00:00

    24.01.2017 проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Київській обласній державній адміністрації під головуванням голови комісії, заступника голови Київської обласної державної адміністрації Письменного Олега Миколайовича, на тему «Щодо забезпечення виконання рішень Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України».

    На засіданні були розглянуті наступні питання:

    ·         Про епізоотичну ситуацію щодо африканської чуми свиней в Україні та на території області, грипу птиці в Україні, заразного вузликового дерматиту великої рогатої худоби у світі.

    ·         Щодо забезпечення належного фінансування у 2017 році державних установ ветеринарної медицини в межах потреби для ефективного проведення протиепізоотичних заходів.

    ·         Про заходи щодо припинення діяльності стихійних ринків та інших несанкціонованих місць торгівлі живими тваринами та продуктами тваринного походження та заборони реалізації продукції тваринного походження на ярмарках, виставках тощо без проведення ветеринарно-санітарної експертизи в державних лабораторіях, забезпечення контролю за переміщенням живих свиней та продукції з них на території області, створення мобільних груп з метою реалізації заходів спрямованих на ліквідацію та недопущення поширення.

    ·         Про створення матеріального резерву для екстреного розгортання та належних умов функціонування карантинних ветеринарних постів при виконанні заходів з ліквідації особливо небезпечних захворювань.

    ·         Про забезпечення виплати грошової компенсації власникам за знищених тварин у епізоотичних осередках в термін, що не перевищує 1 місяць з дати вилучення тварин та  стан відшкодування вартості тварин вилучених та знищених при ліквідації осередків АЧС за 2015-2016 роки.

    ·         Щодо розробки Плану заходів з регулювання чисельності диких тварин, у тому числі у випадках загрози чи виникнення інфекційних хвороб тварин та забезпечення реалізації заходів щодо депопуляції дикого кабана – заступник начальника управління – завідувач сектором мисливського господарства Київського обласного та по місті Києву управління лісового та мисливського господарства.

    ·         Щодо забезпечення вимоги про створення навколо господарств, діяльність яких пов’язана з  вирощуванням, утриманням свиней, буферних зон не менше 3 км вільних від поголів’я свиней.

     

    За результатами засідання Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при Київській обласній державній адміністрації прийняті необхідні рішення та  визначено завдання відповідним службам області, що спрямовані на ліквідацію, профілактику та недопущення розповсюдження збудника африканської чуми свиней.

     

    З повним текстом Протоколу засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної  комісії при Київській обласній державній адміністрації можна ознайомитися в розділі «Державна надзвичайна протиепізоотична  комісія»

    Call Now Button
    Будь в курсі подій