• In English
  • ВІДБУВСЯ СЕМІНАР-НАВЧАННЯ НА ТЕМУ: «ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БІОЗАХИСТУ СВИНОГОСПОДАРСТВ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ ЗАХОДІВ З ПОПЕРЕДЖЕННЯ ВИНИКНЕННЯ АЧС».
    , опубліковано 20 Березня 2017 року о 00:00

    17 березня 2017 року на базі Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області ( м. Вишневе) відбувся семінар-навчання на тему: «Забезпечення біозахисту свиногосподарств та організації заходів з попередження виникнення АЧС».

    Семінар-навчання проведено за участю фахівців Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі – Держпродспоживслужба) та Державного науково-дослідного інституту з лабораторної  діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (далі – ДНДІЛДВСЕ).

    Представник Держпродспоживслужби Мороз Д. А. ознайомив присутніх з епізоотичною ситуації щодо африканської чуми свиней в світі та Україні та зупинився на основних проблемних питаннях щодо профілактики розповсюдження АЧС.

    Фахівці ДНДІЛДВСЕ (В. С. Свідерський, С. В. Скороход) презентували матеріали щодо епізоотології та шляхів занесення африканської чуми свиней, методів діагностики та заходів профілактики і боротьби з АЧС. Особливо увагу було звернено на виконання суб’єктами господарювання заходів біобезпеки.

    В роботі семінару прийняли участь в. о. начальників управлінь Держпродспоживслужби в районах (містах) області, начальники районних державних лікарень ветеринарної медицини, представники свиногосподарств та спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області. Всього –82 учасників.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій