• In English
  • УВАГА НА КИЇВЩИНІ ЗАРЕЄСТРОВАНО ВИПАДОК АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ!
    , опубліковано 28 Березня 2017 року о 00:00

    За результатами молекулярно-генетичних досліджень, проведених Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ), патологічного (біологічного) матеріалу від трупа свині, яка належала мешканцю с. Безп’ятне Васильківського району, Київської області, підтверджено діагноз на африканську чуму свиней.

    Рішенням Держаної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Васильківській районній державній адміністрації (протокол від 27 березня 2017 року № 2) територія села Безп’ятне, Васильківського району, Київської області визнана неблагополучною щодо африканської чуми свиней та запроваджено карантин. До зони захисту віднесена територія населених пунктів Васильківського району села Червоне, Застугна, Зозулі, Кулибаба. До зони нагляду віднесені слідуючі населені пункти та прилеглі до них території: м. Васильків, с. Погреби, с. Барахти, с. Митниця, с. Руликів, с. Оленівка, с. Велика Салтанівка, с. Здоровка, с. Путрівка.

    Наразі проводяться заходи з ліквідації осередку захворювання та недопущення його розповсюдження на інші території, відповідно до вимог «Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней».

    Ситуації знаходиться під контролем Київської обласної державної адміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій