• In English
  • ПРОВЕДЕНО ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ДЕРЖАВНОЇ НАДЗВИЧАЙНОЇ ПРОТИЕПІЗООТИЧНОЇ КОМІСІЇ ПРИ КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ ДЕРЖАВНІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ
    , опубліковано 30 Березня 2017 року о 00:00

    30.03.2017 проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Київській обласній державній адміністрації під головуванням голови комісії, заступника голови Київської обласної державної адміністрації Письменного Олега Миколайовича, на тему «епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней  в світі та Україні. Стан виконання заходів щодо профілактики АЧС в області та забезпечення виконання рішень Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України».

    На засіданні були розглянуті наступні питання:

    • Про епізоотичну ситуацію щодо африканської чуми свиней в світі та Україні. Стан виконання заходів щодо профілактики АЧС в області.
    • Стан проведення заходів щодо ліквідації осередку АЧС в ТОВ «Маруна Нью» с. Соколівка та в с. Безп’ятне Васильківського району
    • Стан відшкодування грошової компенсації власникам за знищених тварин у епізоотичному осередку (с. Косяківка, Таращанського району)
    • Про результати проведення зимового обліку мисливських тварин (таксації) та стану розробки Плану заходів з регулювання чисельності диких тварин.
    • Про заходи щодо припинення діяльності стихійних ринків та інших несанкціонованих місць торгівлі живими тваринами та продуктами тваринного походження та заборони реалізації продукції тваринного походження на ярмарках, виставках тощо без проведення ветеринарно-санітарної експертизи в державних лабораторіях, забезпечення контролю за переміщенням живих свиней та продукції з них на території області,
    • Про вжиті заходи для створення матеріального резерву для екстреного розгортання та належних умов функціонування карантинних ветеринарних постів при виконанні заходів з ліквідації особливо небезпечних захворювань.

    За результатами засідання Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при Київській обласній державній адміністрації прийняті необхідні рішення та  визначено завдання відповідним службам області, що спрямовані на ліквідацію, профілактику та недопущення розповсюдження збудника африканської чуми свиней.

    З повним текстом Протоколу засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної  комісії при Київській обласній державній адміністрації можна ознайомитися в розділі «Державна надзвичайна протиепізоотична  комісія»

    Call Now Button
    Будь в курсі подій