• In English
  • УВАГА НА КИЇВЩИНІ ЗАРЕЄСТРОВАНО ВИПАДОК АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ!
    , опубліковано 03 Травня 2017 року о 00:00

    За результатами молекулярно-генетичних досліджень, проведених Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ), патологічного (біологічного) матеріалу від 2 трупів свиней, які належали селянському фермерському господарстві Педченка В.І. с. Потік Миронівського району Київської області, підтверджено діагноз на африканську чуму свиней.

    Рішенням Держаної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Миронівській районній державній адміністрації (протокол від 29 квітня 2017 року № 3) територія свиноферми СФГ Педченка В.І. с. Потік Миронівського району Київської області визнана епізоотичним вогнищем щодо африканської чуми свиней та запроваджено карантин. До зони захисту віднесена територія села Потік Миронівського району. До зони нагляду віднесена територія Миронівського району, що оточує с. Потік в межах сіл Коротище, Світле, Польове, Кулешів.

    Наразі проводяться заходи з ліквідації епізоотичного вогнища захворювання та недопущення його розповсюдження на інші території, відповідно до вимог «Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней», затвердженою наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 № 111, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 29 березня 2017 р. за № 432/30300.

    Ситуації знаходиться під контролем Київської обласної державної адміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій