• In English
  • ПІДТВЕРДЖЕНО ВИРОБНИКОМ
    , опубліковано 26 Червня 2017 року о 00:00

    З січня 2015 року за результатами реформування систем и технічного регулювання в Україні відмінена обов’язковість застосування міждержавних (ГОСТ), національних (ДСТУ) та інших стандартів щодо якості та інших вимог по усім категоріям продукції.

    Держава забезпечуватиме лише контроль дотримання норм безпеки, що встановлені технічними регламентами та іншими нормативно-правовими актами.

    Національний знак відповідності є єдиним знаком, що свідчить про відповідність продукції загальнообов’язковим вимогам безпеки, що діють на території України відносно продукції певної категорії. Опис та правила його застосування наразі затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 № 1184.

    Вимогами технічних регламентів передбачено, що така продукція як велика та дрібно-побутова техніка, освітлювальна апаратура, дитячі іграшки, мобільні телефони, газові плити, водогрійні котли та мийні засоби обов’язково повинні супроводжуватись національним знаком відповідності.

    Знак відповідності технічним регламентам має форму незамкненого з правого боку кола, усередині якого вміщено стилізоване зображення трилисника. Він наноситься на продукцію або на її табличку з технічними даними таким чином, щоб він був видимим, розбірливим і незмивним. У разі коли це є неможливим або невиправданим через характер продукції, знак відповідності наноситься на пакування та на супровідні документи, якщо такі документи передбачені відповідним технічним регламентом.

    Головне управління Держпродспоживлужби в Київській області застерігає громадян від придбання вищезазначеної продукції без національного знаку відповідності, оскільки така продукцію може нести певні загрози суспільним інтересам

    Call Now Button
    Будь в курсі подій