Перейти до основної сторінки
В рамках спільного швейцарсько-українського проекту «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні», відповідно до плану діяльності першого компоненту з
18 по 24 червня 2017 року відбувся навчальний візит представників групи з оцінки ризиків Держпродспоживслужби до Швейцарії.
Під час візиту учасники відвідали Федеральний офіс з безпечності харчових продуктів і ветеринарії (FSVO-BLV), де ознайомилися з роллю, структурою та видами діяльності компетентного органу. Групі було представлено принцип роботи щодо оцінки ризиків на прикладі діяльності відділу раннього виявлення захворювань і спостереження за здоров’ям тварин. Були представлені реальні приклади систем раннього виявлення хвороб та принцип спостереження за здоров’ям тварин на основі оцінки ризиків.
Крім того, українські державні інспектори ознайомилися з діяльністю компанії Айдентітас ЛТД (Identitas AG) стосовно організації управління даними щодо ідентифікації та переміщення тварин, а також в Школі сільського, лісового господарства та наук про харчові продукти (HALF) мали змогу ознайомитися з швейцарською системою освіти в сільському господарстві і науках про харчові продукти.
Згідно програми візиту відбулося ознайомлення з роботою асоціації дрібних сироварів Фромарте (Fromarte), племінної асоціації «Swiss herdbook», Офісу з безпечності харчових продуктів і ветеринарії в кантоні Аргау, молочної ферми в кантоні Аргау та приватної компанії ТОВ «TSM», що є власником бази даних (dbmilch.ch) щодо якості молока виробленого швейцарськими фермерами.
У вищезазначеному заході прийняла участь заступник начальника-начальник відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Щирова Н. С.
Попередня
Наступна