• In English
  • УВАГА! НА ТЕРИТОРІЇ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ЗНОВУ ЗАРЕЄСТРОВАНІ ВИПАДКИ ЗАХВОРЮВАНЬ З ПІДОЗРОЮ НА БОТУЛІЗМ!!!
    , опубліковано 03 Серпня 2017 року о 17:17

    До Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області 02.07.2017 надійшло 2 екстрених повідомлення про випадки захворювання на ботулізм. Хворі госпіталізовані з попереднім діагнозом ботулізм – мешканка с. Святопетрівське (Києво-Святошинського району) 1978 року народження, госпіталізована в інфекційне відділення Києво-Святошинської центральної районної лікарні та мешканець м. Бровари 1957 року народження, госпіталізований в інфекційне відділення Броварської центральної районної лікарні.

    За результатами проведеного епідрозслідування встановлено, що мешканка с. Святопетрівське напередодні вживала скумбрію солену домашнього приготування, придбану на стихійному ринку в м. Боярка, а мешканець м. Бровари вживав тунець – стружку (сріблястий сушений солоний), що був придбаний, з показань хворого, в магазині «Борисфен» (м. Бровари).

    З метою лабораторного підтвердження діагнозу у хворих відібрано біологічний матеріал та направлено до ДУ «Київський ОЛЦ МОЗ України». Зразки рибної продукції направлені в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. На даний час зразки відібраного матеріалу знаходяться на дослідженні.

    У зв’язку з вищезазначеним Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області просить споживачів бути уважними при купівлі риби в’яленої (звертати увагу на наявність маркування, умови зберігання, зовнішній вигляд продукції та інше), не купувати рибу та рибну продукцію в місцях стихійної торгівлі.

    Пам’ятайте, хворобу легше попередити, ніж лікувати. Будь-яке отруєння не проходить безслідно. Бережіть своє здоров’я і здоров’я близьких, а особливо дітей. Прислухайтесь до вищевказаних порад!

    Call Now Button
    Будь в курсі подій