• In English
  • УВАГА! В ОБЛАСТІ ЗАРЕЄСТРОВАНО ВИПАДОК АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ.
    , опубліковано 31 Серпня 2017 року о 10:10

    За результатами молекулярно-генетичних досліджень, проведених випробувальним центром Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ), патологічного (біологічного) матеріалу від 4 трупів свиней, що були знайдені на території колишнього складу хімічних добрив за межами села Фарбоване Яготинського району, підтверджено діагноз на африканську чуму свиней.

    Рішенням Держаної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Яготинській районній державній адміністрації (протокол від 29 серпня 2017 року № 3) територія колишнього складу хімічних добрив за межами села Фарбоване Яготинського району Київської області визначена інфікованим об’єктом щодо африканської чуми свиней та встановлено карантин.

    До зони захисту віднесена територія села Фарбоване Яготинського району, а до зони нагляду – села Трубівщина, Капустинці, Ничипорівка, Панфили та прилеглі до них території Яготинського району.

    Наразі проводяться заходи з ліквідації епізоотичного вогнища захворювання та недопущення його розповсюдження на інші території, відповідно до вимог «Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней», затвердженою наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 № 111, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 29 березня 2017 р. за № 432/30300.

    Ситуація знаходиться під контролем Київської обласної державної адміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій