• In English
  • ЗМІНИ ЩОДО ВАРТОСТІ ПОСЛУГ З ПОСТАЧАННЯ ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГІЇ, ГАРЯЧОЇ ВОДИ, ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ У 2018-2019 РОКАХ
    , опубліковано 26 Вересня 2017 року о 00:00

    З 02.08.2017 року набув чинності Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» (далі – Закон), яким передбачено оснащення житлових будинків засобами обліку послуг з постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання.

    Норми Закону визначають порядок оснащення будівель та окремих приміщень вузлами комерційного обліку (далі лічильники обліку теплової енергії, гарячої і холодної води), їх обслуговування, заміни та абонентський облік, особливості зняття показів лічильників та відповідного розподілу обсягу спожитих комунальних послуг, організаційно-правові засади формування рахунків на оплату комунальних послуг.

    Реалізація Закону дозволить підвищити ефективність функціонування сфер теплопостачання та централізованого водопостачання, створити стимули раціонального використання водних й енергетичних ресурсів, а також сприятиме налагодженню взаємовигідних відносин між споживачами та суб’єктами господарювання, що надають відповідні послуги.

    Законом покладено обов’язок на операторів зовнішніх інженерних мереж (тепломережі, водоканали) облаштувати всі будинки лічильниками обліку теплової енергії у строк до 2 серпня 2018 року та лічильниками гарячої і холодної води у термін – до 2 серпня 2019 року.

    Платити за установку лічильників на будинки та під’їзди будуть споживачі опалення, гарячої і холодної води, а також власники (співвласники) будинків – шляхом сплати виконавцю відповідної послуги спеціального внеску. Якщо власник (співвласники) будинку сам встановлює лічильники – він не платить зазначений внесок. Розмір внесків за установку лічильників визначається окремо для кожного будинку.

    Запровадження в дію Закону, дозволить платити споживачам лише за фактично спожиті послуги, що сприятиме зменшенню витрат на оплату комунальних послуг.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій