• In English
  • ПРИЙНЯТО УЧАСТЬ У ДРУГІЙ МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ ПРОЕКТУ З БЕЗПЕЧНОСТІ МОЛОКА
    , опубліковано 29 Вересня 2017 року о 00:00

    У період з 26 по 27 вересня 2017 року в м. Києві, в рамках спільного Швейцарсько-українського проекту, відбулася друга міжнародна річна конференція на тему: «Створення та впровадження в Україні сучасної системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у ланцюгу виробництва і збуту молочних продуктів.

    В роботі конференції прийняли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, центрального апарату Держпродспоживслужби та її обласних управлінь, науково-дослідних та навчальних установ, молочного бізнесу (виробники та переробники), громадських організацій, міжнародних організацій та проектів міжнародної технічної допомоги.

    Заступник Міністра аграрної політики і продовольства Олена Ковальова і голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа наголосили, що якість і безпечність харчових продуктів – пріоритетні напрямки роботи міністерства і служби. “Молочні продукти несуть підвищений ризик для споживача, тому контроль за дотримання вимог вздовж усього ланцюга виробництва і збуту – необхідна умова забезпечення якості й безпечності. Український споживач має бути впевнений, що на полицях продукція, яка відповідає національним та європейським вимогам”, – зазначив Володимир Лапа.

    На сесіях конференції були розглянути питання щодо:

    • вимоги нового харчового законодавства України;
    • ризик – орієнтована система контролю за безпечність харчових продуктів у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні;
    • найкращі практики під час виробництва та переробки молока;
    • антимікробна резистентність.

    Під час роботи третьої сесії, в якості спікера та учасника панельної дискусії прийняла активну участь заступник начальника управління – начальник відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Щирова Н.С. доповівши тему: Що таке найкращі практики при виробництві молока і чому інспектори повинні знати про це?

     

    Довідково: Швейцарсько-український проект «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні» фінансується Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO), бенефіціаром є Держпродспоживслужба, виконавцем – компанія SAFOSO.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій