• In English
  • ПРОВЕДЕНО НАВЧАННЯ ЩОДО ВАЖЛИВОСТІ СУЧАСНОГО ПІДХОДУ В СИСТЕМІ КОНТРОЛЮ ЗА БЕЗПЕЧНІСТЮ ВИРОБНИЦТВА МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ
    , опубліковано 06 Листопада 2017 року о 00:00

    На базі Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області (далі – Головне управління) 3 листопада 2017 року відбувся семінар – навчання на тему: «Важливість впровадження «найкращих практик» для виробництва безпечних молочних продуктів та застосування сучасного підходу інспектування на всіх етапах молочного ланцюга». В навчанні прийняли участь 55 інспекторів Головного управління. Відповідно до порядку денного, цілей і завдань семінару розглянуті наступні питання:

    • Особливості ризик-орієнтованої системи контролю безпечності харчових продуктів у порівнянні з традиційною системою контролю.
    • Застосування сучасного методу підходу інспектування на всіх етапах молочного ланцюга.
    • Що таке найкращі практики і чому інспектори повинні знати про це?
    • Найкращі практики щодо благополуччя та умов утримання тварин.
    • Найкращі практики щодо гігієни доїння та зберігання молока на фермі.

    Начальник відділу безпечності харчових продуктів Щирова Н.С. акцентувала увагу учасників семінару щодо важливості сучасного підходу в системі контролю за безпечністю харчових продуктів, який вимагає відповідних змін від традиційної регулюючої ролі інспектора. Практичні інспектори повинні бути обізнані щодо можливих найкращих практик в різних напрямках, щоб завжди бути на рівні з виробниками молока, а також мати змогу надавати рекомендації для поліпшення ситуації при виникненні певних невідповідностей.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій