• In English
  • СТАН РОЗВИТКУ БДЖІЛЬНИЦТВА У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ОБГОВОРЕНО НА ЗАСІДАННІ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ ДЕРЖАВНІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ
    , опубліковано 08 Лютого 2018 року о 00:00

    Загальна характеристика стану галузі бджільництва у Київській області, основні проблеми розвитку галузі та шляхи їх подолання стали предметом обговорення на засіданні громадської ради при Київській обласній державній адміністрації, що відбулося 1 лютого 2018 року в приміщенні Київської облдержадміністрації (пл. Лесі Українки, 1, м. Київ).

    У засіданні прийняли участь члени громадської ради, представники структурних підрозділів облдержадміністрації (департамент агропромислового розвитку, департамент екології) та територіальних управлінь центральних органів виконавчої влади, зокрема Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, а також голова Спілки Пасічників Київщини Сергій Терентьєв та його заступник  Петро Шалієвський.

    У своїй доповіді заступник голови Спілки Пасічників Київщини Петро Шалієвський охарактеризував стан розвитку бджільництва на Київщині та зупинився на проблемних питаннях розвитку галузі. Зокрема він відмітив, що на сьогодні Україна посідає перше місце щодо експорту меду до країн Європи і має значні перспективи до збільшення виробництва меду за умови вирішення проблемних питань. Спілка Пасічників Київщини вбачає необхідність створення  органу управління, відповідального за розвиток бджільництва в структурі Міністерства аграрної політики та продовольства України, створення Єдиного державного реєстру пасік України, створення резерву земель із категорій, що активно не використовуються в сільськогосподарському виробництві (еродовані землі, яри, крутосхили, низинні землі та болота) для цільового системного, масового насадження деревних медодаїв, забезпечення належного контролю за застосуванням в сільському господарстві системних пестицидів групи неонекотиноїдів та інше.

    В обговоренні питань щодо забезпечення ветеринарно-санітарного обслуговування пасік та їх реєстрації прийняв участь перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Микола Тібеж.

    За результатами засідання громадської ради  з питань розвитку бджільництва прийнято відповідне протокольне рішення.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій