• In English
  • ПИТАННЯ СТАНУ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ПТАХІВНИЦТВА В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ СТАЛИ ПРЕДМЕТОМ ОБГОВОРЕННЯ НА ЗАСІДАННІ КРУГЛОГО СТОЛУ В ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
    , опубліковано 17 Лютого 2018 року о 00:00

    За ініціативи департаменту агропромислового розвитку Київської облдержадміністрації 15 лютого 2018 року в Київській обласній державній адміністрації (пл. Лесі Українки, м. Київ) відбулося засідання круглого столу на тему: «Стан та перспективи розвитку птахівництва в Київській області».

    В засіданні круглого столу прийняли участь заступник голови облдержадміністрації Дмитро Назаренко, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Шупик, виконавчий директор Асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко, директор департаменту науково – освітнього забезпечення та розвитку підприємництва     на селі Мінагрополітики Андрій Стефанович, кандидат с/г наук, доцент кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві НУБіПУ Вікторія Мельник, професор, доктор економічних наук, завідувач кафедри обліку та оподаткування Білоцерківського національного аграрного університету Іван Свиноус, перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Микола Тібеж, виконавчі директори та фахівці великотоварних та інших птахівничих господарств (ТОВ «Комплекс Агромарс», ТОВ «Ясенсвіт», СТОВ «Старинська птахофабрика», ФГ «Повіт-Агро», ТОВ «Агромир плюс» та ін.), а також фахівці відділу розвитку тваринництва та селекційно – племінної справи департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, начальники відділів (управлінь) агропромислового розвитку райдержадміністрацій.

    В ступному слові заступник голови облдержадміністрації Дмитро Назаренко зазначив, що на сьогодні птахівництво є пріоритетним напрямком промислового тваринництва в багатьох країнах світу. Це стратегічна галузь, яка може гарантувати харчову безпеку і сприяти економічному благополуччю і процвітанню держави. Київська обласна державна адміністрація та департамент агропромислового розвитку сприяє впровадженню державної політики та подальшому розвитку галузі. На даний час Київська область займає 1 (перше) місце в державі з валового виробництва яєць та поголів’я птиці і 4 (четверте) — з реалізації на забій м’яса птиці. Поголів’я птиці усіх категорій господарств Київщини станом на 1 січня 2018 року становить 21 млн. 800 тис. голів, в тому числі в сільськогосподарських підприємствах 21 млн. 788 тис. голів. В господарствах населення зосереджено 7 млн. 600 тис. голів птиці. Щодо виробництва яєць, то на 1 січня 2018 року одержано яєць – 2 млрд 902 млн. штук, в тому числі 2 млрд 371 млн. штук в сільськогосподарських підприємствах.

    У 2018 році вироблено м’яса птиці (у живій вазі) 159,3 тис. тон. Галузь птахівництва Київської області постійно демонструє високі показники росту і стабільності. Дана галузь займає одне з передових місць в економіці регіону та сприяє продовольчій безпеці країни. Проблеми, які можуть виникати під час господарської діяльності птахопідприємств повинні обговорюватись та вирішуватись. Засідання круглого столу в першу чергу повинно окреслити нагальні питання та запропонувати шляхи подальшого напрямку співпраці.

    Перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Микола Тібеж зупинився на питаннях державного регулювання у сфері безпечності та окремих показників якості продукції птахівництва. У своїй доповіді він звернув увагу присутніх, що виробництво якісної та безпечної продукції птахівництва можливо тільки за умов виконання виробниками вимог харчового законодавства та належного державного контролю. На сьогодні Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів проводиться значна робота щодо гармонізації українського харчового законодавства до європейського, що розширить для виробників харчових продуктів (в т. ч. птахівничої продукції) можливість виходу на міжнародні ринки. Микола Тібеж проінформував виробників щодо нормативної бази, яка вже діє в Україні і регулює виробництво та обіг харчової продукції.

    В обговоренні проблемних питань також взяли участь виконавчий директор ТОВ «Комплекс Агромарс» Олексій Марченко, генеральний директор ТОВ «Ясенсвіт» Віталій Ворон, директор ФГ «Повіт-Агро» Олександр Павлик, директор ТОВ «Агромир плюс» Олександр Тереня та інші.

    За результатами засідання круглого столу прийнято відповідне протокольне рішення.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій