• In English
  • УЧАСТЬ У ТРЕНІНГУ В РАМКАХ ПРОЕКТУ TWINNING
    , опубліковано 21 Березня 2018 року о 15:15

    12-13 березня 2018 року на базі Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Європейськими експертами було проведено тренінг у рамках проекту Twinning на виконання Компоненту 2 пункту 2.7 “Здійснення оцінки потреб у навчанні з фітосанітарного моніторингу шкідливих організмів, шкідників і бур’янів”. У тренінгу взяли участь спеціалісти управлінь фітосанітарної безпеки територіальних органів Держпродспоживслужби у Волинській, Київській, Рівненській та Тернопільській областей, а також спеціалісти фітосанітарних лабораторій Волинської та Рівненської областей.

    Експерти – Агіта Пенце, заступник директора Департаменту карантину рослин Державної служби захисту рослин Латвії і Раса Жіткувєне, начальник фітосанітарного відділу Державної служби рослин при Міністерстві сільського господарства Литви, ознайомили присутніх спеціалістів з основними елементами обстеження, моніторингу та нагляду у країнах Євросоюзу. Зокрема поділилися досвідом планування обстежень у Литві та Латвії, ведення документації, а також підготовки та навчання спеціалістів.

    У рамках тренінгу було обговорено процедуру планування та проведення обстеження з метою встановлення фітосанітарного стану території України у порівнянні зі стандартами ЄС, визначено спільні та відмінні риси. Особливе зацікавлення викликали шкідливі організми, які нещодавно були включені до списку регульованих шкідливих організмів ЄС і які є причиною регулювання товарів, що підлягають контролю в торгівлі ЄС.

    Також розглянуто відповіді на Анкету для визначення потреб у навчанні “Обстеження з питань здоров’я рослин в Україні” для розробки навчальної програми, що відповідає цим потребам.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій