• In English
  • ПИТАННЯ ЩОДО ПРОТИДІЇ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ ЗАСОБІВ ЗАХИСТУ РОСЛИН СТАЛИ ПРЕДМЕТОМ ОБГОВОРЕННЯ НА НАРАДІ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
    , опубліковано 29 Березня 2018 року о 00:00

    За ініціативи Департаменту агропромислового розвитку Київської облдержадміністрації  27 березня 2018 року  в приміщенні Київської обласної державної адміністрації  (пл. Лесі Українки,1, м. Київ) відбулася нарада на тему: «Налагодження співпраці між Департаментом та правоохоронними органами по протидії фальсифікату та контрабанді мінеральних добрив, насіння, засобів захисту рослин в Київській області» під головуванням заступника голови Київської облдержадміністрації  Івана Турчака.

    В нараді прийняли участь директор департаменту агропромислового розвитку Київської облдержадміністрації Сергій Шупик, заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Євген Деряга, заступник голови правління Української  промислової асоціації захисту рослин Андрій Гедрович, заступник начальника управління захисту економіки в Київській області Олег Калита, радник заступника голови КОДА Петро Василюк,  а також фахівці відділу розвитку рослинництва департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

    Під час наради було розглянуто проблематику питань пов’язаних з наявністю фальсифікованих засобів захисту рослин на території Київської області.

    В ході обговорення для підтримки сільгосптоваровиробників, населення було запропоновано створення інформаційного майданчику, а також наголошено на необхідності в проведенні роз’яснювально – консультативних робіт щодо наявності на ринку неякісних та фальсифікованих засобів захисту рослин, способи їх виявлення та наслідки використання.

    Щоб уникнути придбання фальсифікату потрібно звертати особливу увагу на наявність захисних елементів на упаковці:  голограма, захисні плівки, номер партії, спеціальні позначки на кришці тощо. Оригінальну голограму неможливо зняти з упаковки неушкодженою.

    За більш детальною консультацією в разі виникнення підозр щодо оригінальності засобів захисту рослин, звертатись до управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій