• In English
  • УВАГА! НЕБЕЗПЕКА НА СХОДАХ СОНЯШНИКУ
    , опубліковано 04 Травня 2018 року о 00:00

    В господарствах області відбувається масовий посів соняшника. Від фази сходів до II пари справжніх листків рослинам соняшнику будуть завдавати шкоди сірий буряковий та сірий південний довгоносики, в окремих районах піщаний мідляк, що може призвести до зрідженості посівів і вимагатиме проведення захисних заходів. За виявлення у сходах соняшнику 2 і більше шкідників на кв.м рекомендовано застосування: Хлорпірівіту-агро, КЕ – 0,8-1,5 л/га; Суфрону, к.е. – 0,8-1,5 л/га; ХАНТЕРУ, КЕ – 0,8-1,5 л/га або суміші фосфорорганічних і піретроїдних препаратів у половинних нормах.

        Заздалегідь, перед початком хімобробок слід повідомити власників вуликів про необхідність прийняття заходів по охороні бджіл!

    Фізичні та юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин, зобов’язані попередити органи місцевого самоврядування, пасічників, чиї пасіки знаходяться на відстані до 10 (десяти)  км від оброблюваних площ, не пізніше ніж за 3 доби до початку обробок через засоби масової інформації. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату та його строк токсичної дії. На період проведення робіт у радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи. Оскільки господарства повідомляють населення про місце і час  обробок через сільські ради, власники пасік повинні зареєструватись в сільській раді, на території якої вони знаходяться.

    Роботи із пестицидами слід проводити у вечірні (18-22) та ранкові години (до 8-10 годин), при мінімальних висхідних повітряних потоках шляхом обприскування наземною апаратурою, при цьому пасіки необхідно вивезти не менше ніж за 5 км від ділянок що обробляються або ізолювати їх на термін до п’яти діб в залежності від внесенного препарату.

    При застосуванні золону забороняється використання соломи на корм тваринам та олії для харчування і в харчовій промисловості.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій