• In English
  • УВАГА! В ОБЛАСТІ ЗАРЕЄСТРОВАНО ВИПАДОК АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ.
    , опубліковано 22 Травня 2018 року о 00:00

    За результатами молекулярно-генетичних досліджень, проведених випробувальним центром Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ), патологічного (біологічного) матеріалу від 1 трупа домашньої свині, що виявлений в траншеї на узбіччі дороги до житлового масиву Польок м. Обухів Обухівського району, підтверджено діагноз на африканську чуму свиней.

    Рішенням Держаної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Обухівській міській раді (протокол від 21 травня 2018 року № 4) місце де знайдено труп свині, на відстані близько 1500 м від зупинки – магазину «Околиця» в напрямку до житлового масиву Польок м. Обухів Обухівського району Київської області визначено інфікованим об’єктом щодо африканської чуми свиней та встановлено карантин.

    До зони захисту віднесена територія житлового масиву «Дзюбівка» та вул. Ковалевська до вул. Соборна м. Обухова. До зони нагляду визначена територія м. Обухів по зовнішніх межах мікрорайону Лукавиця; зовнішніх межах вул. Шевченка з прилеглими провулками Польовим, Петрусенка, Привітний; зовнішніх межах вул. Зарічна, Гайдамацька, Франко, Трипільська, Калинова, Гоголя, Солов’їна, Зінченко, Джамбула, Шкільна, Яровівська з провулком Полянський, Козацький шлях до мікрорайону Яблуневий; вул. Мічуріна, Волошкова, Малишка, Молодіжна, Соборна та житловий масив Польок.

    Наразі проводяться заходи з ліквідації епізоотичного вогнища захворювання та недопущення його розповсюдження на інші території, відповідно до вимог «Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней», затвердженою наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 № 111, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 29 березня 2017 р. за № 432/30300.

    Ситуація знаходиться під контролем Київської обласної державної адміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій