• In English
  • УВАГА! НЕБЕЗПЕКА ВІД ЛУЧНОГО МЕТЕЛИКА!
    , опубліковано 07 Червня 2018 року о 00:00

     В південних і східних районах області в неугіддях, луках, пасовищах, багаторічних травах відбувається літ небезпечного багатоїдного шкідника – лучного метелика. На 10 кроків ураховується 1-2, на світлопастки за ніч відловлюється 2-8 метеликів, з яких самки складають 70-80%.

    За теплої погоди та помірного зволоження повітря (температура +20-25°С та відносна вологість повітря не менше 60-70%) можливе формування осередків підвищеної чисельності і шкідливості гусениць фітофага у посівах багаторічних трав, сої, соняшнику, кукурудзи, цукрових буряків та інших культур.

    Постійний моніторинг фітосанітарного стану агроценозів та спостереження за динамікою розвитку лучного метелика у різноманітних стаціях дадуть змогу уникнути «неочікуваних» пошкоджень посівів сільськогосподарських культур.

    Для обмеження шкідливості і розмноження фітофага ефективне розпушування міжрядь просапних культур в період відкладання метеликами яєць, застосування вогнівочної форми трихограми в 2-3 строки (в 1-й строк – на початку яйцекладки випускають 50 тис. самок на 1 га, у 2-3-й строки – з розрахунку 1 паразит-трихограма на 10 яєць шкідника).

    Call Now Button
    Будь в курсі подій