• In English
  • НАШИМ ДІТЯМ ЛИШЕ ЯКІСНІ ІГРАШКИ
    , опубліковано 15 Червня 2018 року о 00:00

    Розмаїття іграшок для дітей надзвичайно велике і новинки з’являються буквально щогодини. Нові моделі, які постійно надходять до магазинів,  спроможні задовольнити будь-які забаганки малечі, але разом з тим, не треба забувати і про безпеку.

    Іграшки повинні бути не тільки радістю для дітлахів, а й гарантією їхнього здорового розвитку. Саме тому, при виборі іграшок, батьки мусять проявити надзвичайну відповідальність. Більшість дитячих травм, пов’язаних з ними, – це невеликі порізи, синці та забої. Проте іграшки можуть привести і до більш серйозних травм, навіть до таких, що не сумісні з життям. Це відбувається, коли дітям дають іграшки, що не відповідають їхньому віку, коли іграшки використовуються не за призначенням або, того гірше, якщо вони виготовленні з матеріалів, які не відповідають вимогам безпечності відповідної продукції.

    З метою  вжиття обмежувальних заходів щодо продукції, яка при її використанні за призначенням або за обґрунтовано передбачуваних умов становить загрозу суспільним інтересам, спеціалісти відділу ринкового нагляду управління захисту прав споживачів Головного управління в Київській області  постійно здійснюють перевірку характеристик продукції з відбором зразків продукції для проведення їх експертизи (випробування).

    За результатами випробування зразків торгових марок ТМ «Mommy Love»,              ТМ «GenioKids» та ТМ «Wenyi»,  встановлено їх невідповідність Технічному регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному обладнанні за вмістом свинцю, а саме, його кількість більша за дозволену норму:

    –        в електронній розвиваючій грі піаніно «Тигреня» ТМ «Mommy Love», при нормі вмісту свинцю – 1000 мг/кг фактично виявлено 159000 мк/кг;

    –        в дитячій іграшці «Евакуатор» ТМ «Wenyi» світло/музика»,  при нормі не більше 1000 мг/кг фактично виявлено 144000 мк/кг;

    –        в озвученій пластмасовій іграшці «Чарівна абетка» ТМ «GenioKids», при нормі не більше 1000 мг/кг фактично виявлено 130000 мк/кг.

    Свинець має одну неприємну особливість: він сам і його сполуки токсичні. Отруєння свинцем носить хронічний характер. При постійному надходженні в організм елемент накопичується в кістках і органах, що  викликає серйозні порушення, які  можуть

    привести до пошкодження у дитини нервової системи, нирок, порушення уваги, зниження розумових здібностей, утруднення процесів мови, недостатньої м’язової координації, недорозвинення опорно-рухового апарату та пошкодження органів слуху.

    Зважаючи на це, батькам належить остерігатися дешевих, яскравих іграшок та так званого «митного конфіскату».

    Якщо ви придбали електронну іграшку, то варто пересвідчитись, що кріплення безпечне та місце, куди встановлюються батарейки, надійно захищене і тримається на гвинтах. Адже ці елементи живлення можуть завдати не лише механічних ушкоджень, а ще й хімічних.

    Купуючи фарби, пластилін, кінетичний пісок, та інші приладдя для творчості,

    звертайте увагу на їх склад, щоб контролювати використання токсичних речовин під час їх виготовлення.

    При покупці іграшок потрібно перевірити наявність знака відповідності технічним регламентам і переконатися в якості продукції. При відсутності зазначеного необхідно задуматися, чи варто піддавати свою дитину можливій небезпеці. Якщо продукція підтверджується відповідними документами, то ризик отримати небезпечну для здоров’я дитини іграшку значно знижується.

    З метою належного виконання заходів державного ринкового нагляду, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області прийняті відповідні рішення про вилучення «Тигреня» ТМ «Mommy Love», «Евакуатор» ТМ «Wenyi» та «Чарівна абетка» ТМ «GenioKids» з обігу та заборону надання їх  на ринку України.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій