• In English
  • УЧАСТЬ СПЕЦІАЛІСТІВ У НАВЧАННІ З ОЦІНКИ РИЗИКІВ
    , опубліковано 25 Червня 2018 року о 17:17

    Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області

    19-21 червня 2018 року прийняли участь у технічному семінарі з підготовки представників Держпродспоживслужби щодо основних принципів оцінки ризиків в галузі охорони здоров’я тварин і людей та безпечності харчових продуктів.

    Основною метою семінару було ознайомити учасників з методологією Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ) щодо оцінки ризику при імпорті, формування питань ризику, описом небезпечного фактору, практично попрацювати над розробкою шляхів ризику та визначенням необхідних даних для оцінки ризиків.

    Експерти проекту представили учасникам основні принципи і способи проведення оцінки ризику, етапи відповідно до Кодексу Аліментаріус (CAC) та ознайомили з методологією оцінки при імпорті за МЕБ.

    Для проведення практичної оцінки ризику було обрано заразний вузликовий дерматит ВРХ, зокрема ймовірність занесення збудника цієї хвороби під час імпорту в Україну. Учасниками семінару було сформовано питання ризику та у групах відпрацьовано шляхи ризику. Насамкінець визначили і обговорили необхідні дані для проведення оцінки ризику ЗВД в Україні. Також була обрана контактна особа, яка координуватиме роботу групи з подальшого проведення оцінки ризику.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій