• In English
  • УВАГА! НЕБЕЗПЕКА ВІД СТЕБЛОВОГО (КУКУРУДЗЯНОГО) МЕТЕЛИКА!
    , опубліковано 26 Червня 2018 року о 14:14

    В посівах кукурудзи, проса, сорго, інших товстостеблових рослин відбувається літ небезпечного шкідника – стеблового (кукурудзяного) метелика інтенсивністю 4-7 метеликів на 10 помахів сачком.   

    За помірно теплої вологої погоди (температура повітря в межах 18-30°С, вологість не нижче 70%) під час льоту метеликів, відкладання яєць та відродження гусениць можливе зростання чисельності фітофага.

    Для обмеження шкідливості і розмноження стеблового (кукурудзяного)  метелика ефективним буде випуск яйцеїда трихограми (вогнівочна форма) – 50-100 тис. самиць на гектар.Перший випуск проводять на початку, другий – в період масового відкладання яєць шкідником.

    За наявності понад 18% рослин з яйцекладками стеблового (кукурудзяного) метелика або 6-8% рослин з гусеницями шкідника рекомендовано обприскування посівів одним із дозволених до використання інсектицидів: Ампліго 150 ZC, ФК – 0,2-0,3 л/га, Децис f-люкс 25ЕС, КЕ – 0,4-0,7 л/га, Кайзо, ВГ – 0,2 кг/га, Кораген 20, КС – 0,15 л/га, Марш, КС – 0,25 л/га та інші. Обприскування слід проводити проти гусениць молодших віків, які живляться відкрито, досить чутливі до інсектицидної дії і ще не встигли завдати рослинам відчутної шкоди.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій