• In English
  • ЛІС ВІЛЬНИЙ ВІД ШКІДНИКІВ
    , опубліковано 03 Липня 2018 року о 16:16

    Для росту і розвитку економіки любої країни дуже велику роль відіграють торгово-економічні відносини, але їх розширення несе певні ризики, у тому числі ризики ввезення і розповсюдження шкідливих для рослин організмів.

    В Україні на сучасному етапі надзвичайно актуальним є  не тільки охорона рослинних ресурсів від ввезення та розповсюдження карантинних і особливо небезпечних видів шкідників, збудників хвороб рослин і бур’янів, але і гарантія фітосанітарнорї безпеки при здійсненні експортних операцій.

    На виконання вимог Туреччини   щодо експорту з України пило- та лісоматеріалів із зон вільних від Pissodes  nemorensis,  P.strobi,  P.terminalis,  P.castaneus,  Scolytus morawitzi та шкідників роду   Monochamus spp. з 2015 року проводяться заходи по встановленню та підтриманню статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих  шкідливих організмів, позбавлення такого статусу, його поновлення та інші умови офіційного встановлення місця виробництва або виробничої ділянки.

    Наприкінці червня  проведено обстеження місць виробництва або виробничих ділянок, вільних від  вищеназваних шкідників на території ДП «Тетерівське лісове господарство» з використанням аеровізульного методу обстеження . Обстеження показало хорошний стан лісових насаджень підприємства і після закінчення певних фітосанітарних процедур, пов’язаних з фітосанітарною експертизою, окремим виробничим ділянкам буде присвоєно офіційний статус вільних від  Pissodes  nemorensis,  P.strobi,  P.terminalis,  P.castaneus,  Scolytus morawitzi та шкідників роду   Monochamus spp

    Call Now Button
    Будь в курсі подій